Den 3. april 2024 var det endelig en realitet – vores bog “Sykt stygg” (dansk: “Sygt grim”) blev udgivet. Min gode psykologkollega, Silje Hansen Westerheim, og jeg har arbejdet på ideen gennem flere år, og nu er bogen ude. 

Bogen er en praktisk håndbog til alle der har det svært ved deres udseende. Men ikke mindst er bogen den første skandinaviske bog om den udbredte, men ukendte, lidelse Body Dysmorphic Disorder (BDD), også kendt som “indbildt grimhed”. Vi har skrevet bogen med håb om, at de fleste skal få kendskab til hvad BDD er, således at de der kæmper med det, kan få den hjælp de har brug for. Vi har også skrevet bogen med ønske om at formidle effektive teknikker til mennesker der ikke har BDD, men som oplever at bekymring om udseendet påvirker deres livskvalitet.

“Sykt stygg” tager udgangspunkt i metakognitiv terapi og kropsneutralitet. Den viser læseren hvordan kropstilfredshed ikke betyder at du skal elske din krop, men at du kan forholde dig anderledes til negative tanker om udseendet.

I bogen får man hjælp til at genkende symptomer på BDD, og råd til at håndtere disse. Der er også råd til pårørende til personer der har BDD eller symptomer på BDD.

Bogen er fyldt med konkrete eksempler og værktøjer. Den er udgivet på norsk, men vil kunne læses af de fleste danskere. Kontakt mig hvis du ønsker at købe bogen.

I forbindelse med udgivelse af bogen, er vi blevet interviewet flere steder:

Interview i Dagens Næringsliv

Sag om BDD på tv2.no

Kronik i VG

 

 


Skrivetur sommerhus
Fra en af mange skriveweekender i sommerhus