Hvordan finder man en psykolog der tager imod lægehenvisning?

Har du fået en henvisning til psykolog fra din læge?

Det kan virke uoverskueligt at finde en psykolog der tager imod henvisning fra læge. Hvis du vil bruge din henvisning, hvilket betyder en lavere egenbetaling, så skal du have fat i en psykolog der har såkaldt “ydernummer”. Den nemmeste måde at finde en psykolog der har ydernummer, er følgende:

  • gå ind på www.psykologeridanmark.dk og
  • ving af i “Med lægehenvisning” inden du søger. Du kan skrive din by eller dit område ind i søgefeltet, og du kan vælge radius i kilometer herfra som søgningen skal omfatte.

Man kan også søge efter psykologer med ydernummer på sundhed.dk. Alle ydernummerpsykologer har pligt til at opdatere deres aktuelle ventetider. Erfaringen viser dog, at ventetiderne ikke altid er opdaterede. Desværre er der også ofte lange ventetider, da der er et stort pres på ordningen med lægehenvisning til psykolog.

Det kan være en fordel at ringe rundt til de forskellige psykologer med ydernummer i dit område, for at forhøre dig om de aktuelle ventetider. Måske kan der være mulighed for at komme på en “afbudsliste”. Nogle gange kan man også være heldig at der er kortere ventetid ved en ydernummerpsykolog der holder til lidt udenfor de større byer. Så hvis du er villig til at køre lidt længere, kan det måske være en mulighed.

Hvis ventetiden er for lang, eller det er svært at finde en ydernummerpsykolog der har speciale indenfor din problematik, så husk at mange sundhedsforsikringer dækker behandlingen helt eller delvis, hos en autoriseret psykolog. Mange benytter derfor sin sundhedsforsikring hos os. Spørg eventuelt til mulighed for at benytte en selvvalgt psykolog, når du kontakter din sundhedsforsikring. Ligeledes giver sygeforsikringen danmark tilskud til psykologbehandling hos autoriserede psykologer, som os, i mange tilfælde.